Hoe kan ik mijn WOZ-waarde controleren en geld besparen op belastingen?

Een vrouw zit op de bank met haar laptop

Elk jaar berekent de overheid WOZ-waardes nog steeds te hoog. Het is daarom van belang om uw WOZ-waarde te checken. Een te hoog geschatte WOZ-waarde leidt namelijk tot onnodig hoge belastingen. Maar hoe kunt u nu precies uw WOZ-waarde opvragen? En hoe weet u of deze te hoog is? We leggen het voor u uit.

Waar kan ik mijn WOZ-waarde controleren?

Het opvragen van uw WOZ-waarde is gelukkig geen ingewikkeld proces. U kunt deze waarde eenvoudig zien op uw aanslagbiljet, dat u jaarlijks per post ontvangt van uw gemeente. Heeft u geen aanslagbiljet ontvangen? Geen probleem. De door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde kunt u altijd inzien via het WOZ-waardeloket.

Maar alleen het bekijken van de WOZ-waarde is niet genoeg. Het betreft namelijk een schatting en het komt regelmatig voor dat deze waarde te hoog wordt ingeschat. Daarom raden wij altijd aan om zelf uw WOZ-waarde te controleren. Dat doet u eenvoudig met het Homematrix WOZ-rapport. Zo weet u direct of de geschatte WOZ-waarde juist is en of het zin heeft om bezwaar aan te tekenen.

Niet eens met de WOZ-waarde?

Bent u het niet eens met de geschatte WOZ-waarde door de gemeente? Dan kunt u eenvoudig zelf bezwaar maken. Houd er echter rekening mee dat dit binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking moet. Wacht daarom niet te lang. Na deze periode vervalt uw recht om bezwaar te maken. Hoe u dit doet en hoe u uw bezwaar indient, leest u hier.

Homematrix WOZ-Rapport: Geen schatting maar feiten

Met het Homematrix WOZ-rapport kunt u de geschatte WOZ-waarde van uw gemeente zelf controleren. Is de WOZ-waarde schatting te hoog? Dan kunt u direct zelf bezwaar maken, met solide bewijs in de hand. En het beste? De kosten van het Homematrix WOZ-Rapport zijn achteraf terug te vorderen bij uw gemeente.

Wat kunt u verwachten van het WOZ-rapport?

  • Directe levering in uw mailbox
  • Ontdek wat uw woning écht waard is (inclusief 6 referentiewoningen als overtuigend bewijs voor uw WOZ-bezwaar)
  • Begeleiding bij het indienen van uw WOZ-bezwaar
  • Bespaar tot wel €300 per jaar op belastingen

Bestel nu en profiteer van een exclusieve korting van €10. Dat betekent dat u slechts €24,95 betaalt in plaats van €34,95. Neem de controle over uw WOZ-waarde en bespaar geld op uw belastingen met ons WOZ-rapport. Zet vandaag nog de eerste stap naar een beter financieel beheer van uw woning.

Een mockup afbeelding voor het WOZ-Rapport.

Behoefte aan een onafhankelijke WOZ-waarde?

Ontvang een eerlijke WOZ-waarde van uw woning, gebaseerd op een grondige data-analyse en de meest vergelijkbare referentieverkopen in uw buurt.

WOZ Rapport aanvragen