Wat doe je met de overwaarde van je woning?

wat doe je met overwaarde woning

De woningmarkt verandert snel en woningprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Zo heb jij mogelijk overwaarde op jouw woning gecreëerd. Dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws! Maar wat doe je nu met die overwaarde?

Veel mensen gebruiken hun overwaarde als eigen vermogen voor de aankoop van een nieuwe woning. Maar er zijn nog veel meer interessante manieren om je overwaarde in te zetten. We zetten ze voor je op een rij:

Gebruik je overwaarde voor een verbouwing. 

Geen plannen om te verhuizen?  Dan kan je de woningwaarde inzetten om jouw woning te renoveren. Het is mogelijk om de overwaarde (gedeeltelijk) te verzilveren door je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek aan te vragen. De overwaarde staat dan garant voor deze nieuwe lening. 

Neem je overwaarde op voor een tweede woning.

Heb je al jaren de droom om een vakantiewoning te kopen? Neem de overwaarde van je woning op en investeer dit in een tweede huis. Let wel op:hier komen een aantal financiële aandachtspunten bij kijken. Zo kan het zijn dat je maandlasten hoger worden, ga bij jezelf na of je deze verhoging kan dragen. Daarnaast kunnen er kosten optreden voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek of het verhogen van je huidige hypotheek. 

Zet je overwaarde in voor de aankoop van een nieuw huis. 

De overwaarde van jouw woning komt vrij wanneer jij deze verkoopt. Dit bedrag kan je investeren in het aankoopbedrag van je nieuwe huis, zodat je een lagere hypotheek hoeft af te sluiten wat resulteert in lagere maandlasten. 

Genoeg mogelijkheden om je overwaarde in te zetten. Zit je eraan te denken om je overwaarde op te nemen? Dan is het interessant om eerst te weten hoeveel jouw woning exact waard is nu. De woningwaarde van jouw huis kom je eenvoudig en meteen te weten via ons Woningwaarderapport. Voor € 24,95 ontvang je een uitgebreid rapport met de geschatte woningwaarde, alle relevante woninginformatie en en de verkoopprijzen van 6 vergelijkbare woningen in jouw buurt. Je ontvangt het rapport binnen enkele minuten in jouw mailbox.