Homematrix en Taxatiepunt lanceren samenwerking voor desktoptaxaties

Two people shaking hands. On the picture there are 2 logos, one is Taxatie punt and the other is Homematrix.

Homematrix en Taxatiepunt hebben een partnerschapsovereenkomst gesloten waarbij Taxatiepunt, een landelijk netwerk van gecertificeerde taxateurs, zich toelegt op het beoordelen en goedkeuren van de desktoptaxaties van Homematrix. Dit is een belangrijke stap richting het grootschalig leveren van taxaties op afstand aan consumenten.

Met deze samenwerking wordt de kracht van data gecombineerd met de expertise van lokale taxateurs, die erg belangrijk zijn bij het beoordelen van de woningwaarde en het selecteren van de best passende referentiewoningen. Nadat een aanvraag is ingediend, wordt de waarde van een woning bepaald aan de hand van een geavanceerd datamodel. Vervolgens valideert een lokale taxateur de modelwaarde en selecteert de best passende referentiewoningen. Hierna ontvangt de consument het volledige taxatierapport binnen 4 uur per e-mail.

CEO en oprichter van Homematrix, Luke Liplijn, deelt zijn enthousiasme over de samenwerking: "Dankzij de samenwerking met Taxatiepunt hebben we een groot aantal taxateurs door heel Nederland kunnen aansluiten. Ik ben enorm blij dat onze desktoptaxaties hierdoor tot stand komen met lokale expertise, wat direct ten goede komt aan de consument."

Ook Willy Hamer, directeur van Taxatiepunt, is enthousiast: ‘’Taxatiepunt en Homematrix zijn een unieke samenwerking aangegaan. De Homematrix Desktoptaxatie is een feit geworden. Eindelijk is er een Desktoptaxatie die Data en AI van Homematrix weet te combineren met de plaatselijke kennis en de kunde van de taxateur én waarbij rekening wordt gehouden met de regelgeving van het NRVT.’’

Vanaf de eerste week van september 2023 kan de Desktoptaxatie worden aangevraagd via homematrix.nl. Dit biedt dé ideale oplossing voor iedereen die snel, efficiënt en betaalbaar een woningtaxatierapport wenst. Klik hier voor meer informatie.