Hoe komt de WOZ-waarde in Den Haag tot stand

De WOZ-waarde is een jaarlijkse beoordeling van de gemiddelde marktwaarde van woningen in Den Haag, vastgesteld door de gemeente. Deze waarde dient als basis voor belastingen aan de gemeente, het waterschap en de Belastingdienst. Uw WOZ-waarde kunt u vinden via het WOZ waardeloket of op de WOZ-beschikking die vanaf 1 januari 2024 op uw deurmat kan vallen. De peildatum voor de WOZ-waarde 2024 is 1 januari 2023. Controleer elk jaar uw WOZ-waarde en betaal niet onnodig veel belasting.

Recente Trends in WOZ-waarden in Den Haag

De meest recente gegevens geven een gemiddelde stijging van 16.12% in de WOZ-waarden tussen 2021 en 2022 in Den Haag. De gemiddelde WOZ waarde 2022 was namelijk €349.615 en de gemiddelde WOZ waarde 2021 bedroeg €306.064.

De WOZ-belasting in Den Haag

WOZ-waarde en uw belastingen hebben veel met elkaar te maken. De WOZ-waarde vormt de basis voor diverse belastingen en heffingen. Hoe hoger uw WOZ-waarde, hoe meer u mogelijk betaalt aan onroerendezaakbelasting (OZB). Uw WOZ-belasting in Den Haag bedroeg €177,95 in 2022 en €157,93 in 2021. Het is dus belangrijk om goed te begrijpen hoe de WOZ-waarde in Den Haag wordt bepaald en wat dit betekent voor uw belastingaanslag.

Belastingbesparingen via WOZ Bezwaar:

Het kan voorkomen dat de WOZ-waarde van uw huis wordt overschat. U heeft het recht tot WOZ bezwaar maken, wat kan leiden tot mogelijke belastingbesparingen. Want hoe hoger uw WOZ-waarde, hoe meer u mogelijk betaalt aan onroerendezaakbelasting.

Zelf WOZ bezwaar maken in Den Haag

Bezwaar maken is geen ingewikkeld proces en kunt u eenvoudig zelf doen via de website van uw gemeente. Als u van mening bent dat uw WOZ-waarde onjuist is beoordeeld, volg dan deze stappen om een WOZ bezwaar te maken:

  1. Bestel het WOZ-rapport
  2. Controleer de WOZ-waarde
  3. Dien uw bezwaar in bij de gemeente Den Haag

Wilt u meer informatie over zelf WOZ bezwaar maken? Lees dan meer in dit artikel.