De WOZ-waarde is de geschatte waarde van jouw woning die door jouw gemeente jaarlijks wordt vastgesteld. De erfbelasting, eigenwoningforfait en waterschapsbelastingen zijn afhankelijk van jouw WOZ-waarde. Wanneer je WOZ-waarde te hoog is ingeschat, betaal je onnodig teveel belastingen. Bij een goedgekeurd WOZ-bezwaar kan je tot wel enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen!

Hoe werkt bezwaar tekenen?

Je kunt bezwaar aantekenen tot maximaal 6 weken na het ontvangen van jouw WOZ aanslagbiljet. Onze gecertificeerde partner dient voor jou het bezwaar in bij jouw gemeente. Jij hoeft enkel je gegevens in te vullen en dan pakken zij het proces verder voor je op. Of jouw bezwaar is goedgekeurd of niet, hoor je van jouw gemeente in het kalenderjaar waarin je je bezwaar hebt ingediend.

Wat kost bezwaar laten maken door onze partner?

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienstverlening. Ook als jouw bezwaar niet goedgekeurd wordt, worden er geen kosten in rekening gebracht door Homematrix of jouw gemeente.

Liever zelf bezwaar maken?

Dat kan natuurlijk ook! Daarbij helpt het om eerst te weten of bezwaar indienen wel nuttig is. Met het Homematrix WOZ-rapport kom je in een oogopslag te weten of jouw WOZ-waarde te hoog is ingeschat of niet. Meer informatie over het WOZ-rapport en de stappen om zelf bezwaar in te dienen vind je hier.