Pratende stenen in Amersfoort!

1 year ago · 1 MIN READ

In de videoprojectie ‘Waar stenen kunnen praten’ worden bezoekers verrast met het verhaal over de stad en de geschiedenis van de toren. De projectie is gratis te zien in de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort.

Welke rol speelt de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort bij het bepalen van een erfgrens? Vanaf 8 september brengt een videoprojectie de muren van de toren tot leven.

De centraal gelegen toren in Amersfoort is het kadastraal nulpunt in het landelijk coördinatenstelsel voor Nederland; de Rijksdriekhoeksmeting. De toren speelt ook nu nog steeds een belangrijke rol als centraal punt voor locatiegegevens en plaatsbepaling. Zoals bijvoorbeeld bij het bepalen van de exacte grens tussen twee tuinen.

In een bijzondere animatie, geprojecteerd op de muren van de toren, is te zien dat het combineren van data en kaarten, met een eenduidig coördinatenstelsel makkelijk is.

De projectie is vanaf 8 september gratis te zien in de Onze Lieve Vrouwetoren. Een mooi startpunt voor een bezoek aan Amersfoort.

Bron: Kadaster

···

Redactie Homematrix