WOZ-waarde van woningen onbeperkt en kosteloos opvragen

1 year ago · 1 MIN READ
#Woningwaarde 

Amsterdam - Wie benieuwd is wat een huis waard is, kan dat vanaf nu onbeperkt online opvragen. Alle WOZ-waardes zijn kosteloos te raadplegen via Homematrix.nl. De website wil met het initiatief de woningmarkt transparanter maken.

Alle WOZ-waardes zijn openbaar te raadplegen door woningwaarde-website Homematrix.nl. Het gaat om de waarde die de gemeente jaarlijks vaststelt in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). De WOZ-waarde verschilt van de marktwaarde, maar geeft wel een belangrijke woningwaarde indicatie.

Het was al mogelijk om van maximaal vijf woningen de WOZ-waardes op te vragen bij de overheid. Homematrix.nl maakt deze waardes openbaar zonder enige beperking om de woningmarkt transparanter te maken. De woordvoerder van Homematrix.nl zegt: “De WOZ-waardes zijn een publiek gegeven het is dan ook raar om hier beperkingen op te leggen. Daarom hebben wij op onze website alle woningwaardes kosteloos openbaar gemaakt voor alle Nederlanders.”

De WOZ-waarde van een woning geeft een reële waarde aan van een woning. Deze kan gebruikt worden voor het vergelijken van woningen of om bezwaar te maken op een eerder afgegeven WOZ-waarde. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de onroerendezaakbelasting en speelt een rol bij de belastingaangifte. De getoonde waarden zijn de formeel door de gemeente vastgestelde waarde.

Over Homematrix.nl

Homematrix is de onafhankelijke virtuele woning taxateur. Homematrix beschikt over de woninginformatie van ieder adres in Nederland en geeft actueel inzicht in de woningwaarde van iedere woning. Consumenten beschikken hiermee over betrouwbare informatie en besparen op taxatiekosten.

···

Redactie Homematrix